Ένταση επικρατεί στον μαθητικό χώρο για τις καταλήψεις με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε οκτώ σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Διαδηλώσεις έγιναν στις Σέρρες, Κιλκίς, Πτολεμαΐδα, Λάρισα και Πύργο.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική εξαιτίας του κλίματος διχασμού που καλλιεργείται μεταξύ των μαθητών, αλλά και της προσπάθειας να πολιτικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις.

Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια κόντρα στις καταλήψεις. «Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας».