Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι γιοι του φερόμενου αρχηγού της δεύτερης κατά την κατηγορία εγκληματικής ομάδας η οποία κατηγορείται για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Αυτό αναφέρει οΜιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων τονίζει με δήλωση, προσθέτοντας πως νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση δεν υφίσταται.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει «οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους . Επι της ουσίας ουδέποτε μετέφεραν κράματα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταταιο , γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων».

Από το πρωϊ απολογούνται στην ανακρίτρια οι 23 υπολειπόμενοι (απο τους 63) κατηγορουμένους για την υπόθεση. Ηδη από τους 40 για τους οποίους ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι 8 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.