Στην εκπομπή « Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» και τον Θανάση Φουσκίδη, μίλησε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος δυο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού. Όπως υποστήριξε ο γνωστός δικηγόρος, «η υπόθεση έχει ένα δομικό πρόβλημα καθώς η βασική κατηγορία που είναι το λαθρεμπόριο ενέχει άλλα κακουργήματα όπως το ξέπλυμα και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Καταλαβαίνετε πως αν καταρρεύσει η αρχική κατηγορία, συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες δύο.


Εγώ προσκόμισα της Δευτέρα στην κα. ανακρίτρια και στην κα. εισαγγελέα τους προσκόμισα μια απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σύμφωνα με την οποία από το 1995 δεν επιβάλλονται δασμοί για εισαγωγές και εξαγωγές από και προς την Τουρκία. Επίσης το τελωνείο και το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει πως σε περίπτωση εξαγωγής χρυσού προς την Τουρκία δεν υπάρχει λαθρεμπορία αλλά απλή τελωνειακή παράβαση».
Στην ερώτηση του Θανάση Φουσκίδη, πως εξηγεί τη στάση του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο γνωστός δικηγόρος είπε: «Η εισαγγελέας μόλις κατάλαβε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι πελάτες μου αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι και απορώ γιατί ακόμα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο».


Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως εύχεται να μη γίνουν νομικές κατασκευές προκειμένου να παραμείνουν υπό κράτηση οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι «που μπορεί να μην είναι εντολείς μου» όπως συμπλήρωσε αλλά να αφεθούν και αυτοί ελεύθεροι διότι η υπόθεση είναι ενιαία.

Τέλος, αμαφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανές πολιτικές πιέσεις με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση. «Ήταν μεγάλο θεσμικό ατόπημα το ότι  ο πρωθυπουργός έσπευσε πρίν αποφανθεί η δικαιοσύνη, να καταδικάσει τους συλληφθέντες».