Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα χρονιά, σε μια ακόμα επέτειο. Αυτή τη φορά για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008, ενός παιδιού που έπεσε θύμα βίας. Και όμως, αυτή η μέρα σφραγίζεται από βία και τραυματίες. 

Το «εντυπωσιακό» είναι ότι φέτος τα επεισόδια δεν περιορίστηκαν στα Εξάρχεια της Αθήνας, αλλά επεκτάθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοφανείς καταστροφές. Στη Θεσσαλονίκη κάηκαν ακόμα και εγκαταστάσεις του μετρό, ενώ βροχή έπεσαν οι μολότοφ και τα δακρυγόνα σε Βόλο και Αγρίνιο

Δείτε την απίστευτη φωτογραφία από τα Εξάρχεια που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο

Η αστυνομία, στην προσπάθεια της να περιορίσει τους κουκουλοφόρους επιστράτευσε τις «Αύρες» (τα οχήματα που εκτοξεύουν νερό).

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επεισοδίων είναι 4 τραυματίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο πολίτες και δύο αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», με την κατάσταση του ενός να χαρακτηρίζεται σοβαρή καθώς έχει δεχθεί βολίδα κρότου – λάμψης στο μηρό. Ο άλλος τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέρεται να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, από τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 66 προαγωγές, για τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σε 13 συλλήψεις.

Φωτιά σε διαμέρισμα 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής οι φλόγες απείλησαν και διαμέρισμα στην οδό Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ και μετά από προσπάθειες των της πυροσβεστικής να καταφτάσει στο σημείο, η φωτιά κατασβέστηκε. Οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές στη βεράντα, ωστόσο δεν επεκτάθηκαν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, στο οποίο κατά πληροφορίες δεν βρισκόταν κανείς.