Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δέκα ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 56χρόνος, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της 18χρόνης κόρης του, Ειρήνης πέρσι τον Αύγουστο στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Το Δικαστήριο έκρινε-ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικά- τον κατηγορούμενο ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού. Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε την παρεπόμενη ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού» φώναξαν από το ακροατήριο, συγγενείς της 18χρόνης, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.

Να κριθεί ένοχος ο 56χρόνος κατηγορούμενος είχε είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, κάνοντας λόγο για ένα ψυχρό δολοφόνο."Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει", ανέφερε χαρακτηριστικά και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Συμφωνα με το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Ο 56χρονος φέρεται ότι μαχαίρωσε, στραγγαλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι. Η άτυχη 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.