Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90, 1 για την υπόθεση των αναδρομικών και την εξαίρεση των Ειδικών Φρουρών.

«Εμείς αναδεικνύουμε την αδικία. Αν δεν παρέμβει η πολιτική ηγεσία θα δούμε διαμαρτυρόμενα τα 'μπλε γιλέκα' και εξεγειρόμενα, εξοργισμένα διότι αδικούνται. Αδικούνται οικονομικά γιατί αποφάσεις του ΣτΕ μας ήθελαν στην επιστροφή στις αμοιβές μας το 2012 και στις επιστροφές κάποιων χρημάτων.»

Ο ίδιος εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί: «Εξαιρεθήκαμε διότι ο νόμος που προβλέπει την επιστροφή των αναδρομικών μετά την απόφαση του ΣτΕ ήταν μικρόψυχος και ενώ το πρώτο κομμάτι και η πρώτη επιστροφή επί Σαμαρά υποδείκνυε και έδωσε το 50% στο κομμάτι των Ειδικών Φρουρών και προερχόμενων Αστυνομικών από Ειδικούς Φρουρούς, σήμερα ο νέος νόμος που θα έπρεπε να επιστρέψει το 50% το απαγορεύει και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τους είχε και αρνητικές αποδοχές δηλαδή τους έλεγε να επιστρέψουν. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή σε πολίτες τους κράτους αλλά και ειδικά σε αστυνομικούς που περίμεναν αυτά τα χρήματα. Μιλάμε κατά μέσο όσο 1.000 ευρώ.

Είναι πολύ αρνητικό το κλίμα, είναι εξοργισμένοι. Έχουμε καθημερινές επαφές και πιέζουμε την πολιτική ηγεσία σε αποφάσεις. Εκείνο που θα κάνουμε και θα είναι πολύ δυναμικό είναι να βγουν τα «μπλε γιλέκα» και ενόψει των εορτών σε καίρια κέντρα αποφάσεων να διαμαρτυρηθούν εάν τελικά η πολιτική ηγεσία δεν τους αποκαταστήσει. Δεν θέλω να φτάσουμε εκεί αλλά αν φτάσουμε θα είναι δύσκολο κυρίως για τους αστυνομικούς να κατεβούν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι αλλά θα κάνουμε δύσκολα τα πράγματα και για αυτούς που εάν δεν αποφασίσουν θα δείξουμε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο.»