Η πρώτη κακοκαιρία του νέου έτους «Ραφαήλ» η οποία απασχόλησε τη χώρα μέχρι και την Πρωτοχρονιά, απομακρύνεται ανατολικά και έτσι ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες.

Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία». Εικόνα από το meteo.gr

O καιρός την Τετάρτη

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού έως το απόγευμα, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες και νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, από 10 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, από 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς κι έπειτα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία από τις βραδινές ώρες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.