Ήταν 11 το πρωί όταν ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. «Είμαι ο Νίκος Μαυρίκος. Με απελευθέρωσαν. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο πειραιώτης επιχειρηματίας.

Όπως όλα δείχνουν ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του. Άγνωστο εαν οι απαγωγείς πήραν λύτρα αφού πληροφορίες θέλουν να έχουν ζητήσει χωρίς να επιβεβαιώνεται εάν καταβλήθηκαν. Από την άλλη όμως το ίδιο σενάριο δεν επιβεβαιώνουν οι αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν πως δεν ζητήθηκαν καν λύτρα.

Μετά από ομηρία 9 ημερών, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος.

Πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα και είναι σε επαφή με τον επιχειρηματία από τον οποίο και συλλέγουν περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με τις συνθήκες, τον τόπο κράτησης αλλά και τους απαγωγείς.

Το χρονικό της απαγωγής του Νίκου Μαυρίκου

Η απαγωγή έγινε κυριολεκτικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Μαυρίκος, κατέβηκε από το διαμέρισμά του που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Ο 51χρονος ήταν μαζί με την οικιακή του βοηθό όταν βγήκε από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά του τέσσερα άτομα τα οποία μάλιστα από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφονται ως σωματώδη και αμέσως τον ακινητοποίησαν, τον άρπαξαν από τα χέρια και στην κυριολεξία σηκωτό τον έβαλαν στο μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα από την αυλή της πολυκατοικίας και εξαφανίστηκαν, πριν προλάβει ο 51χρονος να φωνάξει έστω “βοήθεια”.