Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας. Δεκάδες άτομα έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό στην αποβάθρα μπροστά στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Τον σταυρό ανέσυραν από τα νερά του λιμανιού του Πειραιά άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

Ο Αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ενώ τη ΝΔ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης. Παρούσα και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.  

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά και εφέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων, με μια πολύ όμορφη ημέρα. Θα ευχηθώ, όπως κάθε χρόνο, το φως της ημέρας να φωτίσει όλους τους Έλληνες, όλους εμάς να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που εδώ και χρόνια μας ταλαιπωρούν. Χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλους τους Έλληνες».

 «Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας. Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Δεξίωση στο Δημοτικό Θέατρο

Μετά το πέρας της τελετής, ο Γιάννης Μώραλης παρέθεσε την καθιερωμένη δεξίωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές.

Το κλίμα κατάνυξης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της τελέτης το μετέφεραν και στη δεξίωση τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που καλοσώρισαν τους προσκέκλημενους.

Παρόντες εκτός από τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ήταν και οι Αντιδήμαρχοι της πόλης Γιάννης Μελάς, Σταυρούλα Αντωνάκου, Αλέξανδρος Αργουδελης, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο βουλευτής Α' Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, η επικεφαλής του Κινημάτος Αλλάγης Φώφη Γεννηματά μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος που αποτελούνταν από τους Μανώλη Χριστοδουλάκη, Σπύρο Καρανικόλα, Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Κατσαφάσο και Σταμάτη Μαλέλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη ΝΔ Νίκος Βλαχακος, ο Βασίλης Κορκιδης, ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης, ο πρωην πρόεδρος του ΔΣΠ Στέλιος Μανουσάκης και δεκάδες άλλοι.