Χιόνια μέχρι το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια, ανατολικά και δυτικά της Αττικής έφερε ο «Τηλέμαχος», το νέο -πιο σύντομο- κύμα κακοκαιρίας. Πολλά όμως είναι και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο με κυριότερο το γεγονός ότι το πρωί για αρκετές ώρες ήταν κλειστή η ΕΟ Αθηνών-Λαμίας από την Κηφισιά και πάνω. Τελικά, περίπου από τις 9 και μετά, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Σε άλλα σημεία της Αττικής υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας.

Κλειστή παραμένει η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας. 

Λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα προς Θήβα.

Διεκόπη η κυκλοφορία και στη λεωφόρο Χασιάς. Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος «Αβραμίδης» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στην περιοχή Καλοπούλα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό. Κλειστή και η Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και η λεωφόρος Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή.

Κλειστά παραμένουν την Τρίτη και τα δικαστήρια της Αθήνας.

Μετ' εμποδίων και οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ πιο έντονα είναι τα προβλήματα στα βόρεια προάστια του νομού. 

 

Την Τρίτη αναμένονται χιονοπτώσεις στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, όπως επίσης και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τόσο έως τις πρώτες πρωινές ώρες όσο και προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -16 έως -4 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -9 έως 1 βαθμό, στα κεντρικά από -8 έως 5, στα νότια από -4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από -2 έως 7, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 4, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 8, και στη Κρήτη από 3 έως 7 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από αργά το πρωί. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά και ημιορεινά του νομού καθώς και στα πεδινά έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 1 βαθμούς.

Η εικόνα της κάλυψης από χιόνι, το πρωί της Τρίτης από τον σχετικό πίνακα του meteo.gr

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -7 έως -1 βαθμούς.

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας

Κλειστά θα είναι την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στα βόρεια της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σε 45 δήμους της Περιφέρειας Αττικής δεν θα ανοίξουν την Τρίτη τα σχολεία

Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, των οποίων τα σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη, καθώς η παροδική βαρυχειμωνιά κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη στη Ραφήνα εμφανίσθηκαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα...

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, κλειστά θα είναι τα σχολεία - για την προστασία των παιδιών - περισσότεροι από τους μισούς δήμους της Αττικής.

Στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους δήμους: Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης - Υμηττού.

Στον Βόρειο Τομέα κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγ. Παρασκευής, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στον Νότιο Τομέα κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης. Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στον Δυτικό Τομέα κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία των Δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους: Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (και την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη, ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ανοιχτά την Τρίτη τα σχολεία στον Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί