Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα sosial media ήταν αρκετή για να φανεί ότι το «πορεύεσθε σεμνά και ταπεινά» δεν ισχύει ενίοτε για κάποιους ιεράρχες. Στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας Νικηφόρου στην Κύπρο δεν ισχύει, αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις του.

Πρόκειται για μια Mercedes AMG S63 η αξία της οποίας ανέρχεται σε 300.000 ευρώ και η οποία επιταχύνει από τα 0-100 σε τρία δευτερόλεπτα και κάποια δέκατα.

Με 585 άλογα ιπποδύναμη και 250 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα (γιατί έχει κόφτη) θεωρείται ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι μεγιστάνες για τις μετακινήσεις τους.

Αυτό επέλεξε και ο Μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας, (κατέχει το αξίωμα από το 2007) για να αντεπεξέρχεται γρήγορα και με ασφάλεια στις υποχρεώσεις του.

Στα εβδομήντα δύο του χρόνια και έχοντας αποτύχει να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο σεβασμιότατος Νικηφόρος έγινε θέμα την Κυριακή στα social media εξαιτίας της πανάκριβης Mercedes του με τις τέσσερις εξατμίσεις, τους οχτώ κυλίνδρους και τα 5461 κ.εκ. του κινητήρα της.