Με μπόνους 300 ευρώ επιπλέον του κανονικού μισθού ο δήμος Πρεσπών προσπαθεί να δελεάσει τους ενδιαφερόμενους για την θέση του μόνιμου γενικού ιατρού στην περιοχή.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δίνει μηνιαίως 300 ευρώ στον γιατρό που θα προσληφθεί στο πολυδύναμο ιατρείο του δήμου το οποίο λειτουργεί από το 2017 αλλά ακόμα δεν διαθέτει γιατρό.

Μέχρι τώρα οι κάτοικοι του δήμου εξυπηρετούνται από από τέσσερις γιατρούς οι οποίοι κάνουν το αγροτικό τους, ωστόσο δεν έχουν ειδικότητα. Αυτό σημαίνει πως «μόλις τελειώσουν το αγροτικό τους φεύγουν και έρχονται άλλοι ενώ υπάρχουν φορές που έχουμε μείνει και με έναν γιατρό» αναφέρει ο δήμαρχος Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού για τον δήμο Πρεσπών λήγει στο τέλος Ιανουαρίου και η δημοτική αρχή ελπίζει ότι θα καταφέρει με το μπόνους που προσφέρει να προσελκύσει ενδιαφερόμενους.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών είναι απολύτως σύννομη, αφού το το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017 προβλέπει ότι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι μπορούν να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε δημόσιους λειτουργούς ή την κάλυψη του σχετικού κόστους μέχρι του ποσού 300 ευρώ τον μήνα.