Με τρεις νέες συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο το μεσημέρι στη Βουλή, χιλιάδες κόσμου ετοιμάζονται διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν θα υπάρχει εξέδρα ούτε ομιλητές. Διοργανώνεται απο την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, την ίδια επιτροπή που διοργάνωσε και το συλλαλητήριο της Κυριακής.  

Το δεύτερο γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα δηλαδή στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ βρίσκεται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποιώντας πορεία με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

Η τελευταία ανακοίνωση της “Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” στην τελευταία της ανακοίνωση χρησιμοποιεί βαρύτατες εκφράσεις κατά των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών που θα ψηφίσουν την Συμφωνία, κάνει λόγο για «Βουλή των προθύμων, για Βουλή των αχυρανθρώπων», και καλεί τον κοσμο να διαμαρτυρηθεί στα “μαρμαρένια αλώνια της Πλατείας Συντάγματος”.    

«Αστακός» η Αθήνα

Στους δρόμους βρίσκονται 1.500 αστυνομικοί, ώστε να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.   

Από το πρωί στο Σύνταγμα έχουν τοποθετηθεί τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στην βασιλίσσης Όλγας.  

Στόχος των μέτρων αυτών είναι η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το Κοινοβούλιο.   Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.   Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες ένταξης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.