Οι έρευνες για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και τον βιασμό 19χρονης βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, επέστρεψε το μεσημέρι στη Ρόδο από τις φυλακές Γρεβενών, προκειμένου να εξεταστεί από τους αστυνομικούς που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις, τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και τον βιασμό 19χρονης κοπέλας με νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή στον βιασμό της 19χρονης κοπέλας. Δηλώνει αθώος και για τη δολοφονία της Τοπαλούδη, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να “δέσουν” τις δύο υποθέσεις.

Ο 19χρονος υποστηρίζει μετά την αρχική του ομολογία, πως ήταν παρών στο έγκλημα με θύμα την Ελένη Τοπαλούδη, το οποίο όπως λέει δεν διέπραξε εκείνος. Προσπαθεί να τα φορτώσει όλα στον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος βρισκόταν μέχρι σήμερα στην ίδια φυλακή με εκείνον. Για τον βιασμό της 19χρονης φέρεται να υποστηρίζει πως η εμπλοκή του ονόματός του, οφείλεται στη φαντασία του 23χρονου τσιγγάνου.