Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρυπίδης
gfgsg0b9epzi7a6da4t9
Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρυπίδης

Σε ηλικία 73 ετών

Σε ηλικία 73 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Ο Γιώργος Καρυπίδης εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο (SFB). Σκηνοθέτησε γύρω στα 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, ενώ κατά καιρούς δημοσίευσε άρθρα και διηγήματα του σε περιοδικά και εφημερίδες.

Η μικρού μήκους ταινία του «Θεόφιλος ο ζωγράφος» κέρδισε το 1979 το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά το χρονικό διάστημα 1988-90.

Φιλμογραφία:
– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)
– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)
– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»
– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»
– 1986 «Μάγισσες»
– 1988 «Στη σκιά του φόβου»
– 1992 «Η ουρά του φιδιού»
– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»
– 1995 «Μαγεμένοι»
– 2004 «Ουτοπία»

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα