Δύσκολο θα είναι το επόμενο δίωρο στην Αττική, αφού όπως προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έρχεται καταιγίδα με ισχυρούς αανέμους.

Ήδη, αν και το ξημέρωμα ήταν ανέφελο, επικρατεί βαριά σκοτεινιά και δυνατή βροχή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 09:30.

Συγκεκριμένα ξαφνικό μπουρίνι ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, όταν οι ουρανοί άνοιξαν και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς.

Η βροχόπτωση είναι έντονη και συνοδεύεται από δυνατούς ανέμους και χαλάζι, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, δυσκολεύοντας τη μετακίνηση τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών.

Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους και να ενημερώνονται συχνά για την εξέλιξη του καιρού, όπως και τα δελτία που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (30/01) βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.