Την οργή του ευρωπαϊκού επιτρόπου για την Υγεία Βιτένις Αντριουκαΐτις προκάλεσε το βίντεο του υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που τυπικά είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εθεάθη να καπνίζει σε κλειστό χώρο κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον αντικαπνιστικό νόμο.

Το γεγονός αυτό σχολίασε με καυστικότατο τρόπο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του υφυπουργού υγείας, να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις εξέφρασε την οργή του:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα.»

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. «Κανείς από όσους συνάντησα στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» κατέληξε.