Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση του τραγικού ατυχήματος στο υπαίθριο λουνα παρκ στην Αργυρούπολη τον Απρίλιο του 2014 με θύμα ένα 13χρόνο αγόρι συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως υποστήριξαν αιτία του ατυχήματος ήταν ένα απρόσμενο κύμα αέρα (ανεμοστρόβιλος) που σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο τον θάνατο του 13χρόνου Βασίλη και τον σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του.

Ο Ιταλός ιδιοκτήτης, υπεύθυνος και χειριστής των παιχνιδιών στην απολογία του υποστήριξε ότι το παιχνίδι δεν λειτουργούσε όταν ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες ωστόσο την μοιραία ημέρα στις 27 Απριλίου 2014 είχε ηλιοφάνεια και καθόλου αέρα.

«Είναι γεγονός ότι ένα κύμα αέρα ανύψωσε το παιχνίδι» ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως εκείνη την ημέρα, δεν είχε ούτε αέρα, ούτε τίποτα, ήταν σαν να έγινε ένας σεισμός που δεν θα μπορούσε κάνεις να το προβλέψει.

Εισαγγελέας: Αναζητήσατε δελτίο καιρού;

Κατηγορούμενος: Δεν προβλέπεται πουθενά στον κόσμο η αναζήτηση δελτίου καιρού.

Εισαγγελέας: Προβλέπεται όμως να εγκαταστήσετε ένα παιχίδι με ασφάλεια...

Κατηγορούμενος: Ήταν τόσο απρόοπτο, κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο...

«Αυτό που έχει συμβεί είναι μια τραγωδία και λυπάμαι πολύ για αυτό. Έχω κι εγώ δυο παιδιά τα οποία μπήκαν μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Εκείνη την ημέρα είχαν μπει μέσα στο ίδιο παιχνίδι επτα παιδιά» ανέφερε ο Ιταλός κατηγορούμενος.

Απο την πλευρά του, ο Έλληνας διαχειριστής του υπαίθριου λουνα παρκ υποστήριξε ότι η επιχείρηση του, τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης, ενώ σε ό, τι αφορά το ζήτημα της περίφραξης οι αρμόδιοι (μηχανολόγοι και μηχανικοί ) του είχαν είχαν πει πως αν την τοποθετήσει θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα. «Την ανύψωση της μπάλας δε την γλύτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος θέλοντας και εκείνος να καταδείξει πως το τραγικό συμβάν, ήταν απόρροια της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών. «Συλληπητήρια στην οικογένεια είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» είπε ακόμη ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα ανέφερε πως «για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: « τι αγχώνεσαι θα σου την δώσω την άδεια».

Παράλληλα, οι δύο Πακιστανοί χειριστές, υπάλληλοι του λουνα παρκ επίσης δήλωσαν ότι λυπούνται για ό, τι συνέβη . Ο πρώτος που ήταν μπροστά στο συμβάν ανέφερε ότι «εκείνη την ημέρα ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους στο λούνα παρκ. Έκοψαν εισιτήριο και μπήκαν στον παιχνίδι. Ξαφνικά έκανε στρογγυλό αέρα και σηκώθηκε η μπάλα σε ύψος πάνω του ενός δέντρου και μετά έπεσε σε άλλο παιχνίδι. ..Λυπάμαι πολύ αυτό που έγινε».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος του λούνα – παρκ, επίσης πακιστανικής καταγωγής ανέφερε στην απολογία του πως δεν ήταν μπροστά στο συμβάν. « Ο καιρός αρχικά ήταν καλός αλλά μετά έβρεξε. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να δω τι συνέβη. Λυπάμαι για την τραγωδία που έγινε» τόνισε δικαστήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου.