Διατεθειμένος να προβεί στην αγορά μηχανών για την Ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενισχυθούν οι περιπολίες της, στις συνοικίες, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με την προυπόθεση όμως -όπως είπε- ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ. Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε, με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου, ανύπαρκτη η αστυνόμευση, η ομάδα "ΔΙΑΣ" έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» και πρόσθεσε ότι «500-600 αστυνομικοί της ομάδας είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς και φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επεσήμανε κι εκείνος ότι «είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ, την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της "ΔΙΑΣ". Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί».