Τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση συμμορίας η οποία διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες και στην οποία φέρονται να εμπλέκονται και οι κατηγορούμενοι για το φόνο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Ελευθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποιος είναι ανάπηρος.

Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να έχει κατονομαστεί από συνεργούς του ως ο τσιλιαδόρος της σπείρας και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε αρκετές διαρρήξεις αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία η οποία κατέληξε στο φόνο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Και τέσσερις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας.Οι περισσότεροι είχαν ήδη ομολογήσει στις προανακριτικές τους καταθέσεις τη συμμετοχή τους στη σπείρα.

Ο κατηγορούμενος ο οποιος έχει κατονομαστεί από τους συνεργούς του ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία παραμένει καταζητούμενος καθώς λίγες ώρες μετά το έγκλημα πέρασε τα σύνορα και εξαφανίστηκε στην Αλβανία. Ο ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοσης του ενώ ο τρίτος παραμένει, επίσης, άφαντος.

Η σπείρα, στην οποία αποδίδονται 44 διαρρήξεις και ληστείες, ταυτοποιηθηκε με το φόνο του επιχειρηματία εξαιτίας ενός αγριογούρουνου. Μέλη της οργάνωσης πήγαιναν στη Σπάρτη για διάρρηξη και στη διαδρομή είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους ένα αγριογούρουνο. Ένας από τους κατηγορούμενους πυροβόλησε το ζώο με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο φόνο Σταματιάδη. Οι κάλυκες βρέθηκαν από την αστυνομία όταν οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα μετά την αποτυχημένη διάρρηξη ενος ATM.