Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», επισκέφθηκαν οι Πρόσκοποι, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσκόπου, καλωσορίζοντας στην προσκοπική οικογένεια τα παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα.

Οι ενήλικοι εθελοντές πρόσκοποι φόρεσαν για πρώτη φορά το γαλανόλευκο προσκοπικό μαντήλι γύρω απ' το λαιμό των παιδιών, καλωσορίζοντάς τα με αυτόν τον τρόπο στην προσκοπική οικογένεια.

«Για εμάς είναι μία σημαντική ημέρα γιατί ξαναθυμόμαστε ότι καθήκον μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα μία καλή πράξη και να είμαστε και στην κοινωνία ενεργοί και να παρασύρουμε και την κοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης. Και πρόσθεσε: «Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε και ήρθαμε να σας εμπιστευτούμε. Πιστεύουμε δηλαδή ότι μπορείτε να φοράτε στο λαιμό σας το προσκοπικό μαντήλι, και νομίζω ότι από ένα βιβλίο που θα πάρετε, θα προσπαθήσετε κάθε μέρα να μαθαίνετε καινούρια πράγματα και να τα ανταλλάσσετε μεταξύ σας».

«Αυτή η μέρα για εμάς είναι η μέρα που έχει γενέθλια ο ιδρυτής μας. Ο ιδρυτής μας είχε πει ότι θέλει κάθε μέρα, όχι μόνον την ημέρα που είναι τα γενέθλιά του, ο ένας άνθρωπος να σκέφτεται τον άλλο», κατέληξε ο κ. Πατινιωτάκης.

Ο διοικητής Μονάδας Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββας, αφού συνεχάρη τους προσκόπους για το έργο τους τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σας έχουμε σήμερα κοντά μας, να μας μιλήσετε για το έργο σας κι επίσης να ενημερώσετε και τα παιδιά που έχουμε εδώ -όσα από αυτά θέλουν να γίνουν πρόσκοποι- έτσι ώστε όταν με το καλό βγουν έξω να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν κοντά σας στο σημαντικό έργο που κάνετε. Εμείς παίρνουμε δύναμη από τα παιδιά καθημερινά στον αγώνα που κάνουμε, το ίδιο θα αντιληφθείτε κι εσείς σήμερα».

Από την πλευρά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠ, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που σήμερα την παγκόσμια ημέρα Προσκόπου δώσαμε λίγη χαρά στα παιδιά, στους μαχητές, που βρίσκονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ”. Μία πράξη που έρχεται σε συνέχεια του μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε πριν κάποιες εβδομάδες με το “ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” κι είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά σε αυτούς τους μαχητές, σε αυτά τα παιδιά».

«Ο Σύλλογος Ελπίδα ύστερα από το σύμφωνο συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και του Οράματος Ελπίδα δεν θα μπορούσε να αφήσει την ημέρα αυτή αναξιοποίητη. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και για εσάς», ανέφερε η γενική γραμματέας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Τζωρτζίνα Έλληνα.

Στη συνέχεια τα παιδιά που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, έπαιξαν μαζί με τους προσκόπους βιώνοντας για πρώτη φορά τη μαγεία του προσκοπισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία αυτή -η πρώτη σε μία σειρά από άλλες- πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Η 22α Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου, κατά την οποία οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης, με στόχο να ακολουθήσουν τη ρήση του ιδρυτή του Σώματος Μπέιντεν Πάουελ που είπε στους νέους ότι «ο πραγματικός τρόπος να κατακτήσεις την ευτυχία, είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους!».