Ποινή καθείρξεως επτά ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και χωρίς ελαφφρυντικό, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, για την υπόθεση των "κερασμένων" νοσηλείων.

Ο κ.Μαρτίνης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση σχετικά με τις εκπτώσεις έως και 100% που έδινε σε επιφανή πρόσωπα τα οποία (αυτά ή μέλη των οικογενειών τους) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο από το 2007 έως 2010. Αυτή η τακτική του κ. Μαρτίνη « κόστισε», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκ.ευρώ και αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

Κατά το κατηγορητήριο, αντί να κάνει χρήση του καταστατικού που έδινε του έδινε το δικαίωμα να βοηθάει αναξιοπαθούντες ασθενείς, έδινε αυτά τα προνόμια σε προσωπα χωρίς οικονομικά προβλήματα.

Μεταξύ τους τρείς πρώην πρωθυπουργοί, με τις οικογένειες τους, η μητέρα ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, υπουργοί και βουλευτές, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και πρώην γενικοί γραμματείς Υπουργείων, που δέχονταν απο τον Ανδρέα Μαρτίνη , έκπτωση (σχεδόν 100%) που το καταστατικό του κοινωφελούς ιδρύματος προέβλεπε για μόνο για αναξιοπαθούντες.

Κάποια από αυτπα τα προσωπα πλήρωσαν τα νοσήλεια, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Μετά την αποφαση του δικαστηρίου ο συνήγορός του Θοδωρης Μαντάς δήλωσε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση.»