Δύο κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν στην Κρήτη: ένα στα Χανιά υπό τον συντονισμό της Ντόρας Μπακογιάννη και ένα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο υπό τον συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα και θα ενημερωθούν από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έκταση των ζημιών.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι έχει εντολή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να προβεί στην κατάθεση τροπολογίας για τις καταστροφές που έχουν γίνει στα Χανιά.

Η τροπολογία θα προβλέπει αναστολή του συνόλου εκτελεστικών μέτρων είτε δημοσίου είτε ιδιωτών, οποιασδήποτε μορφής πλειστηριασμούς κλπ για ένα διάστημα που θα συμφωνηθεί με την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει ένα διάστημα 3 μηνών κατά τα πρότυπα ρύθμισης που είχε γίνει σε προηγούμενες φυσικές καταστροφές, ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση της Πολιτείας σε αυτό το θέμα.