Μπορεί στη χώρα μας να επεκτείνται το μετρό, να αναβαθμίζουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες, να επενδύουμε σε σταθμούς αυτοικινήτων αλλά εάν δεν υπάρξει αστυνόμευση και έλεγχος για τους λίγους αλλά θρασύτατους παραβάτες και δεν δοθεί τέλος στην παράνομη στάθμευση ποτέ δεν θα ομορφύνουν οι γειτονιές μας και πρωτίστως τα προάστια που υποτίθεται προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, μία βελτιωμένη καθημερινότητα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Κηφισιά. Εικόνες ντροπής αντικρίζει καθημερινά όποιος διαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της αγοράς της Κηφισιάς, καθώς δεκάδες οδηγοί παρκάρουν παράνομα όπου βρούν, σε μπάρες αναπήρων, σε πεζοδρόμια, σε εισόδους καταστημάτων και διπλοπαρκάρουν.

Ένα από τα πιο όμορφα προάστια, η Κηφισιά και το εμπορικό της κέντρο, για το οποίο περηφανεύονται κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει εικόνες και συμπεριφορές τουλάχιστον αντικοινωνικές.

Είναι χαρακτηριστικό το φωτορεπορτάζ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το οποίο αρκεί για να δεις τι βιώνουν επισκέπτες, κάτοικοι και καταστηματάρχες.

Παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε θέση αναπήρου, δίπλα του ένα όχημα του διπλωματικού σώματος και οι οδηγοί απουσιάζουν.

Μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα δεν μπορεί να προχωρήσει στη διάβαση αναπήρων. Ένας οδηγός έχει κλείσει το σημείο και εκείνη- παρά τη δυσκολία που βιώνει - αναγκάζεται να βγει στον δρόμο για να ανέβει ξανά στο πεζοδρόμιο και να πορευτεί με ασφάλεια.

Άλλος έχει παρκάρει το όχημά του πάνω στον πεζόδρομο, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την είσοδο ενός καταστήματος. Δίπλα του βρίσκεται και μία μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού. Λίγα μέτρα πιο κάτω ένα ασημί τζιπ έχει κλείσει τη διάβαση των τυφλών, καθώς έχει… καβαλήσει το πεζοδρόμιο, ενώ μια μητέρα αγωνίζεται για να διασχίζει τον δρόμο με το καροτσάκι.

Το πρόβλημα, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες, "γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής αρχής, που δεν ασχολήθηκε ποτέ - σε ρεαλιστικό επίπεδο - για να το επιλύσει, παρότι η εμπορική κίνηση είναι μειωμένη. Και από σταθμούς αυτοκινήτων ουκ ολίγους έχει η Κηφησιά, και στεγασμένους και σύγχρονους, αλλά όταν η δημοτική αστυνομία «απουσιάζει» για να γλιτώσουμε το πολιτικό κόστος τότε προκύπτει το χάλι που ζουν καθημερινά οι Κηφισιώτες."

Όπως σχολιάζουν είναι κρίμα για τον επισκέπτη που άλλο περιμένει και άλλο αντικρίζει, και στην τελική μια γενικευμένη υποβάθμιση ακόμα και της πάλαι ποτέ αρχοντικής Κηφισιάς.