Το όραμα της για την δημιουργία ενός τεχνολογικού πολιτισμού που θα οδηγήσει στον ψηφιακό ανθρωπισμό ανέλυσε κατά την ομιλία της στην επίσημη τελετή έναρξης του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, η Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, κα. Ελένη Αρβελέρ. «Μπορούμε εμείς οι μεγαλύτεροι εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουμε τον τεχνολογικό πολιτισμό ο οποίος θα οδηγήσει στον ψηφιακό ανθρωπισμό, που πρέπει να ασχολείται και με την επιτυχία αλλά κυρίως με την ευτυχία» τόνισε η κυρία Αρβελέρ.

«Το Οικονομικό Φόρουμ είναι ένας θεσμός, ένας οργανισμός, ένας τόπος όπου το μέλλον γίνεται παρόν. Αυτό δηλαδή που κάνει ο πολιτισμός κάνοντας το παρελθόν μέλλον.» ανέφερε η κυρία Αρβελέρ.

Νωρίτερα, η κυρία Αρβελέρ επισήμανε πως το 4ο Οικονομικό Φόρουμ έχει ως θέμα το μέλλον, σημειώνοντας : « δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες του μέλλοντος. Αν θελεις να δαμάσεις το μελλον πρεπει να το δημιουργήσεις ο ιδιος. Αυτή είναι η ευθύνη όλων μας σήμερα. Και τι δημιουργεί αυτό το μέλλον, πολυπλοκότητα, συνεχή αλλαγή και μία επιτάχυνση του χρόνου».

Παράλληλα, η κυρία Αρβελέρ τόνισε πως μελλοντικά κανένας νέος δεν θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή. «Τα παιδιά που έρχονται μετά από εμάς θα ζήσουν σε μια εποχή που το άγνωστο πρέπει να γίνει γνωστό» επισήμανε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, κυρία Αρβελέρ προσθέτοντας πως χρειάζεται η παιδεία να μάθει στους νέους το όριο. Πως υπάρχει ένα μέτρο παντού, το μέχρι που και το μέχρι πότε.

«Όλοι πρέπει να μάθουμε πια να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν μονήρεις ευφυίες. Μόνο η ομαδική έρευνα και η ομαδική δουλειά μπορεί να προχωρήσει, η συνεχής επιμόρφωση,η ευελιξία και η προσαρμογή στα καινούργια πράγματα και η ευθύνη για αυτό που έρχεται. Πρέπει να παιδιά να ασχοληθούν με τα κοινά» πρότεινε η κυρία Αρβελέρ,καταλήγοντας «καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας την ανθρωπιά. Το μόνο δημιούργημα του ανθρώπου που δεν σκοτώνει και οδηγεί στην αρετή».