Επ’ αυτοφώρω, την ώρα που παραλάμβανε χρήματα από ηλικιωμένη-θύμα τηλεφωνικής συνελήφθη χθες το απόγευμα στην πόλη της Έδεσσας 54χρονη αλλοδαπή.

Οι συνεργοί της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, ζητούσαν χρηματικά ποσά, είτε για να υποβληθούν οι συγγενείς τους - δήθεν θύματα τροχαίου - σε χειρουργική επέμβαση, είτε για να μεσολαβήσουν ως αστυνομικοί να μην έχουν οι συγγενείς τους συνέπειες από την πρόκληση του υποτιθέμενου τροχαίου ατυχήματος.

Στη συνέχεια έπειθαν τους ηλικιωμένους να αφήνουν σε διάφορα σημεία τα χρηματικά ποσά, τα οποία παραλάμβανε η 54χρονη μετά από προηγούμενη συνεννόησή τους.

Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο τριήμερο, με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν 2.800 ευρώ από 89χρονη, ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους δέκα πολίτες στην πόλη της Έδεσσας, ζητώντας τους χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 10.000 έως 40.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Στην κατοχή της 54χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό κι αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της για απάτη, η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Η αστυνομία συστήνει στους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος είναι ιδιαίτερα συνήθης πρακτική των επιτήδειων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των δραστών και ειδικότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της.