«Φοβερή και άγριας έντασης» συμπλοκή χαρακτήρισε το περιστατικό στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που είχε αποτέλεσμα ένα νεκρό και οχτώ τραυματίες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Καρακίτσιος ανέφερε πως «από ό,τι μου είπαν οι γιατροί ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του» είπε ο κ. Καρακίτσιος για τον Έλληνα Η.Φ., που βρισκόταν στις φυλακές εξαιτίας της εμπλοκής του σε υπόθεση εμπρησμού ενός πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ.

Όσον αφορά τους τραυματίες ο κ. Καρακίτσιος είπε ότι «ο ένας είναι σοβαρά ενώ ο αρχιφύλακας έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών, Ελλήνων, Γεωργιανών και Αρμένιων κρατουμένων.

«Βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα»

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων επισήμανε ότι «είχαμε προειδοποίησει ότι μια αποσυμφόρηση μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου δεν θα προσφέρει τίποτα».

Τόνισε, δε, ότι «μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά».

«Όσο δεν έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα και απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» τόνισε ο κ. Καρακίτσιος κάνοντας τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα».

Επιτέθηκε, τέλος, στο υπουργείο Δικαιοσύνης λέγοντας «μας κατηγορούν για fake news, ας βγουν οι κύριοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πουν πού λέμε ψέματα».