Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της αγγλίδας ηθοποιού Λίνα Χίντι για τις συνθήκες διαβίωσης στο «κέντρο υποδοχής προσφύγων» στη Μόρια της Λέσβου. Οι δηλώσεις της ηθοποιού κάνουν το γύρο του κόσμου, και αποτελούν ένα ακόμα «χαστούκι» για τη χώρα μας διεθνώς.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, η ακτιβίστρια Χίντι, που υποδύεται την σκληρόκαρδη βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ στην πολύκροτη σειρά Game of Thrones, αλλά κάθε άλλο παρά σκληρόκαρδη δήλωσε, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη, πως οι συνθήκες στο στρατόπεδο προσφύγων είναι «αδιανόητα απάνθρωπες».

Η Λίνα Χίντι έκανε λόγο για κατά πολύ υπεράριθμους πρόσφυγες στο «κέντρο υποδοχής», και για ένα κέντρο υποδοχής ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να φροντίσει ανθρώπινα τους ανθρώπους που υποφέρουν καθώς και για κρούσματα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και για τις επιπτώσεις των συνθηκών διαβίωσης στην ψυχική υγεία των «φιλοξενουμένων». Ανέφερε πάντως ότι στο κέντρο υποδοχής βρήκε ανθρώπους που την ενέπνευσαν ιδιαίτερα.

Η «Σέρσεϊ» βρέθηκε στην Μόρια την περασμένη Τρίτη, ως εκπρόσωπος της οργάνωσης IRC («Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης») και ζήτησε από τους φαν της να ενεργοποιηθούν ενισχύοντας την οργάνωση.

Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη επίσκεψή της δημοφιλούς ηθοποιού στην Ελλάδα για το προσφυγικό, καθώς έχει ήδη δει τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ, το καλοκαίρι του 2016. Τότε, όπως λέει, δεν της είχε επιτραπεί η είσοδος στη Μόρια και η ίδια δεν μπορεί να φανταστεί πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οι δηλώσεις της Χίντι είχαν πάνω από 90.000 προβολές στο Instagram.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή της Χίντι στην Ελλάδα για το προσφυγικό, καθώς έχει ήδη δει τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ, το καλοκαίρι του 2016, παρόλα αυτά στη δήλωση της στο Instagram εμφανίστηκε σοκαρισμένη.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Thankyou for listening ???? @theirc @irceurope

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις