Αδύνατη είναι η υπηρεσιακή επικοινωνία των αστυνομικών που υπηρετούν σε ευαίσθητους στόχους, όπως το Μέγαρο Μαξίμου, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το σπίτι του πρωθυπουργού και το Εφετείο της Αθήνας, καθώς οι ασύρματοι όσων εκτελούν υπηρεσία δεν λειτουργούν ή λειτουργούν με διακοπές.

Αυτό επισημαίνεται σε επίσημες αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Τον περασμένο Ιούλιο αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης της Τάξης συνέταξε αναφορά όπου τόνισε ότι το πρόβλημα επηρεάζει όλες τις περιοχές της Αττικής και ότι οι φορητοί ασύρματοι λαμβάνουν μεν το Κέντρο Επιχειρήσεων αλλά δεν μπορούν να διαβιβάσουν, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις να μην μπορούν να αναφέρουν κάποιο συμβάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αρκετές κεραίες που είχε τοποθετήσει η αρμόδια εταιρεία πριν από μερικά χρόνια έχουν πλέον τεθεί έκτος λειτουργίας λόγω αδιαφορίας αλλά και της αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ. να διαθέσει πόρους για την συντήρηση και επισκευή τους.

Ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το πρόβλημα είναι οι παλιοί και κατεστραμμένοι πομποδέκτες.

Η σημερινή ηγεσία της Αστυνομίας δεν είχε ενεργοποιήσει τις τρεις χιλιάδες νέες συσκευές που είχαν συμφωνήσει να παραλάβουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας και ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το ρεπορτάζ μάλιστα τονίζει ότι η σημερινή διοίκηση φέρεται να αναζήτησε τρόπους να απεμπλακεί από την σύμβαση με την εταιρεία, που έχει αναλάβει για έξι χρόνια τη συντήρηση του συστήματος αντί 1,6 εκατομμύρια ευρώ.