Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της όμορφης αχαϊκής πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας την περίοδο της Αποκριάς.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Η μεγάλη συμμετοχή των καρναβαλιστών που ξεπερνούν τους 40.000, τα μεγαλοπρεπή άρματα, η σάτιρα, η ευρηματικότητα, η δημιουργία, και η χαρά, αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης στο Πατρινό Καρναβάλι , που θα διασχίσει το κέντρο της πόλης και θα την παρακολουθήσουν οι χιλιάδες επισκέπτες, που ήδη έχουν κατακλύσει την πόλη, για να πάρουν και αυτοί μέρος στην μεγάλη γιορτή.

Η μεγάλη παρέλαση

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε με την μπάντα του δήμου Πατρέων και θα ακολουθείται από τα άρμα του βασιλιά καρνάβαλου.

Στη συνέχεια θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με τη βασίλισσα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, Αναστασία Ψαρρού, το άνθινο άρμα, τα άρματα «Πόλεμος και Ειρήνη», και «Σούπερ Ήρωες», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Τοσοδούλα», «Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και Κουτάβι.

Τα άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική ποιότητα και την σάτιρα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.
Επίσης, στην παρέλαση θα πάρει μέρος ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» από το Πεκίνο. Ο θίασος αναμένεται να παρουσιάσει δρώμενο Κινέζικου Δράκου με χορευτές και ακροβάτες.

Στην συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν περισσότεροι από 40.000 καρναβαλιστές, μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», οι οποίοι θα παρελάσουν με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, υλοποιώντας έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες, ενώ αρκετά πληρώματα θα παρουσιάσουν τα δικά τους καρναβαλικά άρματα.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα γλυκάνουν τους θεατές με τις ρίψεις μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας.

Παρουσιαστές της παρέλασης, η οποία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 2, θα είναι οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Τραγουστή και Μιχάλης Μπαϊρακτάρης, καθώς και ο ηθοποιός Γιώργος Λογαράς.

Δείτε live