Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στις εισόδους των αστικών κέντρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας.

Τόσο στην εθνική οδό Αθηνών–Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών–Λαμίας παρατηρούνται καθυστερήσεις, ενώ τα λεωφορεία που φτάνουν στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων είναι γεμάτα.

Στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών–Κορίνθου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες σχεδόν από την Κόρινθο και μέχρι μετά τα διόδια της Ελευσίνας, ενώ κατά διαστήματα πηγαίνουν ακόμα και σημειωτόν, ειδικά πριν από τους σταθμούς διοδίων, με τους οδηγούς να χρειάζονται περίπου 10-15 λεπτά για να περάσουν.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην είσοδο της Αθηνών–Λαμίας, αλλά και εκεί οι ταχύτητες είναι χαμηλές, ειδικά από το ύψος του Αυλώνα και μέχρι της διασταύρωση της Αττικής Οδού.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Ακόμα και στην Αττική

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση από τις νότιες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται από τη Βάρκιζα, τόσο από την παραλιακή όσο και από τη Βάρης-Κορωπίου, αλλά και από την Ανάβυσσο μέχρι την Αττική Οδό.

Κίνηση και προς Θεσσαλονίκη

Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλος είναι ο όγκος των οχημάτων που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Σε ορισμένα σημεία η ταχύτητα των οχημάτων μειώνεται.

Αρκετή κίνηση παρατηρείται στην είσοδο της πόλης από το Δερβένι.

Ουρά ενός χιλιομέτρου σχηματίζουν τα οχήματα των εκδρομέων στα διόδια των Μαλγάρων, όπως μεταδίδει το thestival. Ανά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και τα αυτοκίνητα διέρχονται δωρεάν με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και μεριμνούν για την ομαλή ροή των οχημάτων και την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.