Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 56χρόνη Γερμανίδα η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τον 64χρόνο Έλληνα. Συγκεκριμένα, η 56χρόνη κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 64χρόνο σύντροφο της στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι, ρίχνοντας του ηρεμιστικά χάπια.Η κατηγορούμενη υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι σκοπός της χορήγησης των ηρεμιστικών χαπιών ήταν να κατευνάσει τον σύντροφο της, διότι προηγουμένως είχε προηγηθεί καυγάς.

«Κατηγορούμαι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποκλειστικά και μόνο μέσω σεναρίων και επίσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου απολογίας . Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα - μετά από δική του παράκληση –και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα . Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω . Ουδέποτε σκεφτηκα ή αποδεχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια» ανέφέρει, κατά πληροφορίες, στο υπόμνημα της .

Η 56χρόνη, τονίζει επίσης «δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη. Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου. Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 10 ημέρες . Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα . Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης .Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της 56χρόνης, Σπύρος Δημητρίου, ανέφερε ότι η προφυλάκιση δεν προκάλεσε θυμό ή οργή στην κατηγορουμένη καθώς την θεωρεί εξιλέωση. Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 56χρόνης, ο σύντροφος της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Επιπλέον, ζήτησε και την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης μετά την ομολογία της εντολέως του ότι παρέμεινε με τον νεκρό σύντροφο της για δέκα ημέρες και κοιμόταν με τη σορό του.