Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διαδικασία για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και οι Δήμαρχοι των τριών αυτών Δήμων που απαρτίζουν τη Μητρόπολη των νοτίων προαστίων της Αττικής τηρούν την ίδια γραμμή για το προτεινόμενο πρόσωπο για τη διαδοχή του μητροπολιτικού θρόνου της περιοχής.

Με κοινή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, παρακαλούν εκ νέου την Ιερά Σύνοδο να λάβει υπόψη της όπως σημειώνουν τη θέληση των πολιτών των τριών Δήμων, όπως αυτή εκφράστηκε στα ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων και να ψηφίσουν τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο ως νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, σε περίπτωση εκλογής του έτερου υποψήφιου για τη θέση, Επισκόπου Σαλώνων, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα προσβάλει την εκλογή και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, έχοντας στη «φαρέτρα» του δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις από μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Την ένστασή του για την εκλογή του Επισκόπου Σαλώνων στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας έχει εκφράσει έντονα και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Οι κάλπες για την ανάδειξη συνολικά τριών νέων μητροπολιτών θα στηθούν αύριο Τετάρτη στη Μονή Πετράκη, για την εκλογή των νέων μητροπολιτών Γλυφάδας, Σισανίου & Σιατίστης και Περιστερίου.