Την καταδίκη των κατηγορουμένων ως μελών της «σπείρας με το σίδερο» για ποινές καθείρξεως 29 και 28 ετών κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 25 έτη) αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Τα μέλη της «σπείρας» κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εγκαύματα με καυτό σίδερο σε 85χρόνη στη Κυψέλη πριν από ενάμιση χρόνο.

Οι πέντε κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για το πλημμέλημα της συμμορίας σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με τριετή αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα «οι έξι από τους οκτώ (ο ένας κατηγορούμενος φυγοδικεί) πραγματοποίησαν 32 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστείες , σε μια από αυτή διέπραξαν ιδιαίτερη σκληρότητα στην ηλικιωμένη που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρόσθεσε «δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα».

Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για χορήγηση ελαφρυντικών, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναστολή στην έφεση.

Ενώπιον του δικαστηρίου είχε εμφανιστεί η 85χρόνη και είχε περιγράψει τη φρίκη που έζησε, αναφέροντας ότι τρία άτομα την χτυπούσαν και της έκαιγαν με σίδερο τα χέρια και τα πόδια όταν αρνήθηκε να τους αποκαλύψει πού έχει τα χρήματά της.