Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα πρωί της Παρασκευής στην Αστυνομία, καθώς υπήρξε ενημέρωση ότι εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο προξενείο της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Όπως διαπιστώθηκε, το ύποπτο αντικείμενο ήταν χειροβομβίδα με τις πληροφορίες αρχικά να είναι συγκεχυμένες για το κατά πόσο έγινε έκρηξη.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι δεν εξερράγη, ωστόσο αργότερα μαρτυρίες έκαναν λόγο για έκρηξη. Η έκρηξη επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία αρκετή ώρα αργότερα. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Τη χειροβομβίδα φέρεται να πέταξαν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Αργότερα στα Εξάρχεια εντοπίστηκε καμμένη μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλλα 5 με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τις κάμερες προκειμένου να δουν το δρομολόγιο διαφυγής των αγνώστων, ενώ παράλληλα αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ στο κτίριο του προξενείου βρίσκονται και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ.

Μαροειδάκος: Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πιθανό να είναι τρομοκρατική ενέργεια, ενώ αναφερόμενος στην καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, τόνισε πως πιθανώς να σχετίζεται με το περιστατικό.