Πανικός προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι εξαιτίας της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα και άφησε χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretapost, η έκρηξη προκάλεσε φωτιά η οποία έσβησε γρήγορα ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ένας μεγάλος μετασχηματιστής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε ικανοποιητικό βαθμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα έχει αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2.30 ώρες.

«Αυτήν την ώρα η φωτιά έχει σβήσει ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς ένας από τους μεγάλους μετασχηματιστές που έχει ο υποσταθμός της ΔΕΗ. Το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός και όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγείας τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της έκρηξης στο σημείο έσπευσαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, όλη η 3η ΕΜΑΚ, άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί

Σταδιακά αναμένεται να επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί μετά την κατάσβεση της φωτιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

«Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα τροφοδοτεί πάρα πολλές περιοχές σε όλη την Κρήτη γι’ αυτό και υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε όλο σχεδόν το νησί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας σταδιακά από το μεσημέρι θα αρχίσει να επανέρχεται το ρεύμα. Προτεραιότητά μας τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία», ανέφερε σχετικά στο cretapost, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος.

 

 

ΠΗΓΗ: ekriti.gr, cretapost.gr