Απίστευτες αντιδράσεις από το δημοσίευμα του parapolitika.gr σχετικά με την απαγόρευση στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα η μεγαλύτερη αντίδραση είναι από την ίδια τη Μονάδα με τον διοικητή της, αυτή την ώρα, να έχει συγκεντρώσει όλους τους καταδρομείς και να απαιτεί να μάθει το πρόσωπο που διέρρευσε το έγγραφο.

Να σημειώσουμε πως τα parapolitika.gr έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο- σοκ το οποίο αποτελεί επίσημη διαταγή για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και αναφέρεται στα συνθήματα που λένε (πάντα ) τα άτομα της συγκεκριμένης μονάδα τη στιγμή που παρελαύνουν.

Αναλυτικότερα το έγγραφο με θέμα «Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019» απαγορεύει ρητά την απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019». Μάλιστα το ίδιο έγγραφο επιχειρηματολογεί πάνω στη σχετική απόφαση σημειώνοντας πως αυτό γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος» ενώ συνεχίζει απειλώντας με επιπτώσεις σε όποιον παραβεί τις διαταγές γράφοντας πως με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί «η αποφυγή κυρώσεων πειθαρχικών αλλά και ποινικών σε στελέχη, πράγμα το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν»…

Αμήχανη ήταν η απάντηση από μέρους του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  που σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ανέφεραν τα εξής:

Διευκρινίσεις Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε δημοσιεύματα

 Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.