Ένταση προκλήθηκε πριν λίγη ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, διαδηλωτές που βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατέβηκαν στο οδόστρωμα και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στον χώρο της παρέλασης, κοντά στην εξέδρα, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση και οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων «Η Μακεδονία είναι ελληνική»:

Μαθητές σχολείου φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία

Με συνθήματα για τη Μακεδονία έγινε η παρέλαση μαθητών στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μαθητές εκπαιδευτηρίων τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους.

Σύμφωνα με το seleo.gr που δημοσιεύει και σχετικά βίντεο, μαθητές του 32ου ΓΕΛ της Χαριλάου κατά τη διάρκεια που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους, φώναξαν, «Μακεδονία γη ελληνική». Την ίδια ώρα, τα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή».