Την προηγούμενη εβδομάδα, το ΤΕΕ και ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Στασινός, ανακοίνωσαν την δημιουργία μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και κάλεσαν τους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης σε εγγραφή.

Σύμφωνα με την ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕ, η εν λόγω απόφαση χαρακτηρίζεται σταθμός. Σε δελτίο τύπου, η παράταξη αναφέρει ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Επίσης, η παράταξη των Μηχανικών ΤΕΙ, αναφέρεται και σε παλαιότερη επιστολή ηγετικών μελών της (με επικεφαλή τον αείμνηστο Δημήτρη Σιάχο) προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, με την οποία και ζητούσαν την εγγραφή των Πτυχιούχων Μηχανικών στα Μητρώα του Τ.Ε.Ε. και εκφράζουν την αμέριστη στήριξη τους στον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε κ. Γ. Στασινό, αναφορικά με την υλοποίηση του Μητρώου Μηχανικών Τ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Η ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε, εχθές, σε κοινή συνάντηση με τον πρόεδρο Τ.Ε.Ε, ενημέρωσαν τον Γραμματέα της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία του εν λόγω μητρώου. Τα στελέχη της, δήλωσαν πως είναι κοινή πεποίθησή ότι αυτό είναι ένα θετικό πρώτο, αλλά την ίδια στιγμή, πολύ ουσιαστικό βήμα, για την αποκατάσταση μίας αδικίας απέναντι στους Πτυχιούχους Μηχανικούς, αλλά και απέναντι στην ενιαία έκφραση του κλάδου των Μηχανικών της χώρας. Οι μηχανικοί ΤΕΙ πλέον βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου των Μηχανικών και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν μαζικά την εν λόγω κίνηση με την εγγραφή τους στο μητρώο. Η προσέλευση για πληροφορίες και εγγραφές, από την πρώτη ημέρα είναι ικανοποιητική και αυτό δείχνει ότι οι συνάδελφοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή, βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.

Ο Γραμματέας Π.Ε της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: Μετά από μακρά και επίπονη προσπάθεια υπερβαίνουμε συντεχνιακούς διαχωρισμούς του παρελθόντος που μόνο κακό έκαναν στον τεχνικό κόσμο, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμά του με την τεχνική διαβάθμιση που διαθέτει και θα μπορεί πλέον να εκφράζεται και να εκπροσωπείται από έναν αξιόπιστο φορέα, ένα ΝΠΔΔ που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, το ΤΕΕ. Μπροστά μας οι προκλήσεις του μέλλοντος, τα χρόνια προβλήματα του τεχνικού κόσμου, η επαγγελματική εξέλιξη, η επιστημονική αναβάθμιση, η πρόοδος στα τεχνικά ζητήματα και τις τεχνολογικές εφαρμογές στη χώρα μας!

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, οφείλει να συνταχθεί σε αυτή την προσπάθεια και να προχωρήσει άμεσα στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Μηχανικούς Τ.Ε..

Πολλά μπράβο αξίζουν στον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό, αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Μηχανικών Γιάννη Αίσωπο και τα στελέχη της.