Με απόφαση της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υποψήφιος για τη θέση του ευρωπαίου εισαγγελέα θα είναι και ο αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα ο κ. Ζαγοραίος επόπτευε τη μεγάλη έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ολοκληρώνοντας μαζί με συναδέλφους του την αποτίμηση των ποινικών ευθυνών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προσέφυγε στη διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της μη επιλογής του από το 15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων για τη νεοπαγή θέση. Ο Ηλίας Ζαγοραίος συγκέντρωσε 7 θετικές ψήφους έναντι 8 που συγκέντρωσε ο συνάδελφός του εισαγγελέας Ηλίας Κωνσταντακόπουλος.Για τις άλλες δύο θέσεις ομόφωνα επελέγησαν ως υποψήφιοι οι εισαγγελείς Δημήτριος Ζημιανίτης και Λάμπρος Πατσαβέλας με ευρωπαϊκή εμπειρία και οι δύο και τα απαραίτητα ουσιαστικά και τυπικά προςόντα.

Ετσι η μάχη για την τρίτη υποψηφιότητα δόθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με τον κ.Ζαγοραίο να συγκεντρώνει σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, ψήφους ρεκόρ. Υπερψηφίστηκε από 48 ανώτατους δικαστικούς και παρά την αντίθετη θέση που έλαβε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μειοψήφισε μαζί με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βαςίλειο Πέππα και δύο ακόμα, την αντιπρόεδρο Ειρήνη Καλού και την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ολγα Σμυρλή, τελικώς ο Ηλίας Ζαγοραίος επελέγη.