«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

 Σε επικοινωνία της Καθημερινής με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινοτικής κοινότητας Γαλαξιδίου, ο κ. Γ. Μηνάς σημείωσε ότι μισή ώρα μετά το σεισμικό γεγονός δεν είχε λάβει κάποια αναφορά για ζημιές. Ωστόσο η περιοδεία στην περιοχή με σκοπό να διαπιστωθούν πιθανά προβλήματα, είχε μόλις ξεκινήσει.

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ ισχυρός. Κυριολεκτικά ‘χορέψαμε’ στον αέρα. Είχαμε και χθες στις 2.00 το βράδυ μία δόνηση», ανέφερε ο κ. Μηνάς.

Επίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Ωστόσο κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή.

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε επίσης η δόνηση και στη Λαμία.

Σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, στο κεντρικό μέρος του Κορινθιακού Κόλπου, σημειώθηκε ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ, που ταρακούνησε πολλές περιοχές, μέχρι και την Αττική, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Είχαν προηγηθεί κάποιοι μικρότεροι σεισμοί, ενδεχομένως να ήταν προσεισμοί. Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε τελική απάντηση», τόνισε και συνέχισε:

«Είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσουν μικρότερες δονήσεις που θα μας δώσουν περισσότερες και σημαντικές λεπτομέρειες».

Περιπολίες σε περιοχές της Αιγιάλειας και της Ναυπακτίας, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πραγματοποιούν κλιμάκια της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ωστόσο όπως πρόσθεσε, «οι έρευνες θα συνεχισθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος είπε  ότι «η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας και όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές που έχουμε, δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές».