Με τους γονείς του, οι οποίοι δεν θέλησαν να μιλήσουν, προσήλθε το πρωί στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018 στη Βούλα.

Ο φερόμενος ως δράστης μετήχθη στο Αυτόφωρο 3μελές κατηγορούμενους για αντίσταση κατά της Αρχής, πλαστογραφία εγγράφων και φθορά ιδιοκτησίας.

Ωστόσο ο μάρτυρας αστυνομικός δεν παρέστη με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα δεν υπάρχουν αποδεκτικά στοιχεία ότι ο σωματώδης Βούλγαρος με το πλήθος των τατουάζ και τη χαρακτηριστική κόμη, εξετέλεσε εν ψυχρώ τον Μακρή, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει αδελφό και πως ο τόπος διαμονής τους βρίσκεται στη Βουλγαρία.

Τέλος είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες στο παρελθόν.

Την Δευτέρα

Όσο δε για την ανθρωποκτονία, θα απολογηθεί την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019. Πέραν των άλλων, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο δολοφόνος γνωρίζει τον εντολέα του και ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γ. Μακρή.

Θεωρούν δε ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα σχετίζεται πάλι με «συμβόλαιο θανάτου» που επρόκειτο να εκτελέσει. Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε την Περασμένη Τρίτη σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.