Ανησυχία εκφράζει ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για την παράδοση των πυραύλων S-400 από την Μόσχα στην Τουρκία.   

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνέντευξης για τη διοργάνωση της αμυντικής έκθεσης DEFEA, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε: «Η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε».  

Αντίθετα με την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία, ο υπουργός Αμυνας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των σχέσεων Αθήνας- Ουάσινγκτον σχολιάζοντας το νομοσχέδιο-«πακέτο» που προωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο και στο πλαίσιο του οποίου οι γερουσιαστές καλούν τον υπουργό Εξωτερικών, να παρουσιάσει την «λίστα» των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει και την άρση του εμπάργκο του εμπορίου όπλων στην Κύπρο.  

«Η αμερικανική πρωτοβουλία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Ελλάδας. Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους γιατί όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας πιάνει τόπο. Είναι μία ενέργεια που αναδεικνύει την Ελλάδα σε σημαντικό δρώντας για την άμυνα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Για πρώτη φορά τέθηκε το ζήτημα των παραβιάσεων σε αυτό το επίπεδο, το Κογκρέσο, κάτι το οποίο μας κάνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξους», επισήμανε ο κ. Αποστολάκης με αφορμή τις εξελίξεις αυτές στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ που στρέφεται γύρω από την προμήθεια των S-400.  

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στην κριτική που ασκεί ο Πάνος Καμμένος, στους νέους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.  

«Οι αρχηγοί επελέγησαν γιατί ήταν οι καλύτεροι. Πρέπει να τους αφήσουμε να επιτελέσουν το έργο τους γιατί από αυτό θα κριθούν», υπογράμμισε.