Βανδαλισμούς από ομάδα ατόμων, μέρα μεσημέρι, στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου και της Πνύκας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, την Κυριακή 7/4/2018 και ώρα 15:30 ομάδα πολιτών, περίπου 70 ατόμων, που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν. Και ακολούθησαν βανδαλισμοί.  

Ο φύλακας αρνήθηκε και όπως καταθέτει ο ίδιος του είπαν «άνοιξε μας τώρα γιατί θα γυρίσουμε το βράδυ και θα είναι πολύ χειρότερα» πέρασαν από την μπάρα παραμερίζοντας και προκαλώντας φθορά η οποία επιβάλει την αντικατάσταση της και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό.  

Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο, έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και μετά και στο φυλάκιο και κατόπιν αποχώρησαν».  

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων και συνεχίζει «πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες.