Δικαίωση αισθάνεται ο πατέρας της Ζωής για την ποινή ισόβιας κάθειρξης που επεβλήθη στον δολοφόνο της κόρης του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο πατέρας της 32χρονης αποκαλύπτει τι είπε στον δολοφόνο της κόρης του. Η κοπέλα είχε βρει φριχτό θάνατο το 2012 στα χέρια του γείτονά της, ο οποίος τη βίασε και μετά την έκαψε για να σβήσει τα ίχνη του.

«Εγώ, όταν σαν μάρτυρας τελείωσα, πήγα μπροστά του και του είπα, ούτε να σε φτύσω λέω δεν αξίζεις λέω, το σάλιο μου λέω δεν το δίνω. Δεν απάντησε γιατί ήταν σκυμμένο το κεφάλι, ούτε έβλεπε, ούτε τίποτα, λέω, ούτε το σάλιο μου λέω αξίζεις να σου δώσω» είπε ο άνδρας και πρόσθεσε μιλώντας στον Ant1:

«Νιώθω δικαιωμένος γιατί δεν του αφαίρεσαν ούτε μια μέρα. Ήμασταν όλοι αναστατωμένοι, το συναίσθημά μας ήταν ότι ήμασταν αναστατωμένοι. Όταν βλέπεις τον δολοφόνο του παιδιού σου τι μπορεί να είσαι; Αυτός ζήτησε συγγνώμη, δεν την άκουσα βέβαια εγώ τη συγγνώμη του. Τι να μετάνιωσε αφού του έλεγαν στην πρώτη δίκη είπες αυτό, τώρα γιατί το αναιρείς. Δεν μετάνιωσε, δεν νομίζω να μετάνιωσε, μακάρι να μετανιώσει αλλά δεν νομίζω» πρόσθεσε ο άνδρας.

«Είχα πιει ένα λίτρο τσίπουρο, δεν θυμάμαι τι έγινε»

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει, ήπιε μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο. Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή, την πείραξε, εκείνη του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη. Από εκεί και μετά, όπως είπε, δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν.

«Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι, την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος» είχε πει τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος είχε σκυμμένο το κεφάλι. Λίγο πριν την τελική ετυμηγορία το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν μία συγνώμη.

Κατηγορούμενος: «Ζητάω συγγνώμη»

Εισαγγελέας: «Δεν μπορεί μία συγγνώμη να αποζημιώσει την οικογένεια της Ζωής και να φέρει πίσω τη Ζωή»

Το δικαστήριο διατήρησε στον κατηγορούμενο την αρχική ποινή των ισοβίων, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.