Πρωτόγνωρα ιστορικώς χαρακτηρίζονται τα όσα συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ, τον τριτοβάθμιο συλλογικό φορέα του κόσμου της εργασίας. Έναν αιώνα μετά την έναρξη της λειτουργίας της, η ΓΣΕΕ έχει βάλει «λουκέτο» από τα μεσάνυχτα καθώς τερματίστηκε βάσει του νόμου και του καταστατικού η θητεία της αιρετής διοίκησης που είχε προκύψει από το προηγούμενο συνέδριο του 2016. Το φετινό δεν έγινε ποτέ, λόγω των σοβαρών επεισοδίων σε Καλαμάτα και Ρόδο, ενώ η Δικαιοσύνη πλέον θα αποφανθεί προσεχώς για τον διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης που θα αναλάβει τη διεξαγωγή συνεδρίου ώστε να προκύψει η επόμενη αιρετή.

Το κλίμα πέραν του ότι είναι φορτισμένο αφού οι επιτελείς του ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει την πραγματοποίηση εκδήλωσης αύριο το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΕ, έχει και συγκινητικά χαρακτηριστικά. Η ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας αποτελείται από παλαιούς συνδικαλιστές οι οποίοι παρά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο πέρασμα των χρόνων για μεταπήδηση τους στην πολιτική, επέλεξαν να παραμείνουν στις θέσεις τους ακόμα και στους ακραίους μνημονιακούς καιρούς.

Η διοίκηση έχει ενημερώσει τον Αρχηγό της Αστυνομίας σχετικώς κρίνοντας επιβεβλημένη «τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του». Εφεξής τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ το προσωπικό και οι φύλακες «βγήκαν» σε άδεια.