Πήγε στο Χονγκ Κονγκ με το όνειρο να γίνει μοντέλο. Αντί για τις πασαρέλες, όμως, βρέθηκε σε κελί των ύψιστων φυλακών ασφαλείας, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 27 ετών, καθώς στο αεροδρόμιο συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές της.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μετά την αθώωσή της, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Αυτοψία” και μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για τα μαρτύρια που πέρασε και τα καψόνια που υπέστη 17 ολόκληρους μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πάω εγώ στη φυλακή, με πατέρα αστυνομικό. Φόβο, στεναχώρια και είχα κλειστεί στον εαυτό μου. Μπαίνω στη φυλακή και με ρωτάνε κάποια πράγματα, αν έχω τατουάζ, αν έχω χαρακωθεί και γενικά ιατρικά θέματα. Με έγδυσαν και φόρεσα πράσινο παντελόνι και κίτρινο πουκαμισάκι, που ήταν τα ρούχα της φυλακής.

Μετά μου έκαναν εξετάσεις. Μου έδωσαν τα απαραίτητα για το κελί και εκεί πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια. Όλες ορμήσανε πάνω μου στο κελί και έλεγαν το μοντέλο και το μοντέλο.

Τι να πω εγώ με τα αγγλικά τα μισά; Με υποδέχτηκαν με περιέργεια. Κοιμόμουν πάνω σε ξύλο, σιγά-σιγά μάθαινα κινέζικα.

Εκεί είναι σαν στρατός, υπάρχει προσοχή, μεταβολή και δεν τα είχα ξαναδεί, λέω στρατός είναι; Αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες θα έχει τιμωρία, η δεν θα σου δώσουν τα λεφτά που δουλεύεις, η δεν σου δώσουν να φας. Ένιωσα τρόμο και φόβο το πρώτο βράδυ, θυμήθηκα τους γονείς μου και τον αδελφό μου.

Λύγιζα και δεν μπορούσα να κρατηθώ. Έκανα τον Πέτρο θεό και πέταξα τους γονείς μου κάτω και τους πατούσα. Υπήρχε τεράστιος ανταγωνισμός. Είχα δει τα πάντα.

Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε. Ξεχώριζα και δεν ήμουν άτομο που θα κάνω καυγά.

Δεν υπάρχουν φίλοι μέσα στη φυλακή. Ένιωσα μια κοπέλα πιο κοντά μου.», εξομολογήθηκε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής της που προβλήθηκε στο «Πρω1νό»:

«Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» είπε στον Alpha Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Όπως εξήγησε, η συναναστροφή της με βαρυποινίτισσες στη φυλακή τη γέμιζε τρόμο: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: "Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω; Και με βρίζανε"».

Μετά από πολλούς μήνες, έφτασε όμως η στιγμής της λύτρωσης με την αθώωσή της. Η ίδια περιγράφει ως εξής την στιγμή: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το "not guilty" καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!»

Δείτε όλη την συνέντευξη της Ειρήνη Μελισσαροπούλου στην εκπομπή Αυτοψία»:

Από τον εφιάλτη του Χονγκ Κονγκ στη λύτρωση