Να απαλλαγεί ο άλλοτε στρατηγός της Χαριλάου Τρικούπη, Θεόδωρος Τσουκάτος, από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλων του ΟΤΕ πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργήματων της Αθήνας όσο αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ η οποία υπεγράφη με την Siemens το 1997.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του για την υπόθεση του 1 εκ ευρώ γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά τόνισε πως από πουθενά δεν προέκυψε ότι τα λεφτά μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία , το οποίο δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ιδιος ισχυρίζεται. Ωστόσο επειδή δεν κατέστει δυνατόν να εντοπιστουν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η κυρία Σκεπαρνιά πρότεινε την αθωωσή του όπως και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους εφτασαν τα χρήματα στον Θεοδωρο Τσουκάτο.

Ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος τόνισε «η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περι αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».