Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
ae1lslnoexirv6xx5qqh
Ελλάδα

Μπαράζ συλλήψεων για διακίνηση ναρκωτικών στα Τρίκαλα

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βάρος 48 ατόμων, που προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών.

Στη διάρκεια επιχείρησης, χθες το απόγευμα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, συνελήφθησαν ως μέλη τους 12 άτομα, ηλικίας από 18 έως 42 ετών, δύο από τα οποία αρχηγικά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά άτομα, ηλικίας από 22 έως 51 ετών, ως μέλη των οργανώσεων, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής, συνεργοί τους.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βάρος 48 ατόμων, που προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά στην πόλη των Τρικάλων τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του 2019. Καθοδηγητικό ρόλο στην πρώτη οργάνωση είχε 25χρονος και στη δεύτερη 29χρονος. Τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 219,5 γραμμάρια και τέσσερα δενδρύλλια χασίς, 41 ναρκωτικά χάπια, δύο ζυγαριές, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, 12 κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim, καθώς και 2.265 ευρώ.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζει την έρευνα, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εγκληματικών αυτών οργανώσεων και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.