Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου οι δικηγόροι, Αλ. Λυκουρέζος και Θεοδ. Παναγόπουλος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Στον Αλ.Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε ΑΤ και της εγγύησης 50.000 ευρώ. Στον Θ. Παναγόπουλο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στο Εφετείο της Αθήνας οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες των δύο δικηγόροι, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, τους αγκάλιαζαν και έκλαιγαν. Η κόρη του Αλ.Λυκουρέζου Μαρία-Ελένη αγκάλιασε τον πατέρας της και ξέσπασε σε κλάματα ενώ η σύντροφος του, Νατάσα Καλογρίδη άρχισε να χειροκροτεί.

Ο Θρασύβουλος Κονταξής, δικηγόρος του Αλ. Λυκουρέζου, αμέσως μετά την απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή και του εισαγγελέα, να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο εντολέας του, ανέφερε «επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση»